Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden

Blogprimeur

De laatste tijd lezen we veel over de negatieve effecten van kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Steeds meer bestrijdingsmiddelen worden dan ook door de EU of door de Belgische overheid verboden. Ze bestrijden immers niet alleen de plaagdieren waartegen u uw gewassen of planten wilt beschermen, maar ook (onder andere) de vlindertjes en de bijtjes. Vrijwel alle soorten uit de insektenwereld hebben het momenteel zeer zwaar. Daarnaast dringt het gif van pesticiden vaak door in het grondwater. Zo bedreigt het niet alleen de insekten, maar onze gehele leefomgeving. Genoeg reden dus om niet meer allerlei bestrijdingsmiddelen over uw groene vrinden heen te sproeien. En om u daarbij te helpen, geef ik u in deze blog een perfect alternatief voor pesticiden of andere kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Te weten: de larven van lieveheersbeestjes.

De natuur heeft de oplossing

In veel sectoren komen we er momenteel achter dat de natuur vaak eenvoudige oplossingen kan bieden voor ogenschijnlijk moeilijke problemen. Dit geldt ook zo voor de bescherming van planten en gewassen. De reden om gif te spuiten kan bijvoorbeeld bladluis bestrijden zijn. Daar heeft de natuur zelf echter al een oplossing voor bedacht! Larven van lieveheersbeestjes vinden bladluizen namelijk heerlijk. Ga dus niet als een zot hele wolken vol gif over uw gewassen spuiten, maar zet gewoon de larven van lieveheersbeestjes uit op uw gewassen. Deze gestipte vriendjes zullen heerlijk smullen van alle bladluizen en uw gewassen met rust laten. Win-win!

Hoe komt u aan larven van lieveheersbeestjes?

De larven van lieveheersbeestjes die de bladluis kunnen bestrijden, zijn te koop op de website van Biogroei. Voor 16,50 krijgt u vijftig larven van lieveheersbeestjes, die u eenvoudig tussen maart en oktober over de bladeren kunt uitstrooien. Of de bladluis nu op uw rozen, paprika's, kroppen sla of kamerplanten zit, overal zullen de larven van lieveheersbeestjes meteen inzetbaar zijn als noeste bladluisverdelgers. In hun fase als larve eten ze namelijk vele bladluizen per dag. Twee weken lang eten ze genoeg om per twee larven één van uw planten geheel bladluisvrij te maken. Dit is niet alleen goed voor uw planten en het milieu, ook de lieveheersbeestjes zelf profiteren ervan. De Adalia Bipunctata staat namelijk als 'kwetsbaar' aangeduid op de rode lijst van Vlaanderen. Samen met de laagdrempeligheid en de prijs is er eigenlijk geen reden om het niet te proberen. Zou het niet prettig zijn als u helemaal van de chemische middelen af kunt komen in het beschermen van uw gewassen? Dit is uw kans!

Geef een reactie